Raudteest alles ainult uhke jaamahoone

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taheva raudteejaama viimase jaamaülema tütar Leili Puudist elab erastatud jaamahoones, mida ta koos pojaga jõudumööda remondib ja korras hoiab.
Taheva raudteejaama viimase jaamaülema tütar Leili Puudist elab erastatud jaamahoones, mida ta koos pojaga jõudumööda remondib ja korras hoiab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mõnistes sündinud 73aastane Leili Puudist tuli vanematega Taheva raudteejaama hoonesse elama 1959. aastal, mil isa sinna jaamaülemaks suunati. «Tihe liiklus oli siin kitsarööpmelisel raudteel. Käisid reisirongid ja peale selle laaditi Taheva jaamas kaubarongile metsamaterjali. Mina ja vend käisime rongiga Valka kooli,» meenutas Leili raudtee hiilge­aegu. 1970. aastal raudteeliiklus suleti ning peagi tassiti liipridki laiali.

«Kuulsin, et nüüd on vallal koos lätlastega plaanis piki vana raudteetammi matkarada avada Apeni välja. See oleks küll tore, hakkaks ehk matkajaid rohkem liikuma,» sõnas Leili, kes ise endises jaamahoones praegu päris üksi elab. «Poeg töötab Soomes ja tasapisi remondib suurt jaamahoonet: katus ja aknad on vahetatud, sees käib veel remont,» lisas ta.

Tartus pedagoogilise kooli lõpetanud naine on töötanud Harglas kooliõpetajana, kolhoosis raamatupidajana ja viimased 17 aastat, pensionile minekuni, Taheva sanatooriumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles