Avatud uste päeval saab tutvuda Tõrva töökeskuse tegemistega

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva töökeskuse käsitööpood
Tõrva töökeskuse käsitööpood Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Järgmise nädala esmaspäeval ja teisipäeval on Tõrva töökeskuses avatud uste päev, mil sinna oodatakse kõiki, kel huvi keskuses toimuva vastu.

«Tähistame ka samas avatud kaupluse esimest sünnipäeva. Müügil on keskuses käivate erivajadustega inimeste  valmistatud keraamikatooted, kindad, sokid, vaibad, ehted, puidust köögitarbed ja palju palju muudki,» rääkis SA Hea Hoog tegevusjuhendaja Tiina Vahtra. Tema sõnul lisandub avatud uste päevadel kauplusesse palju uusi ja huvitavaid tooteid sõbralike hindadega.

Mõlemal päeval saavad keskust uudistama tulnud inimesed oma kätt proovida töötubades, kus punutakse  paberkorvi, tehakse savitöid ja viltimist.

Keskusest on saanud erivajadustega inimestele kooskäimise koht, kus nad sisustavad aega töötamise ja suhtlemisega. Vahtra sõnul on pood töökeskuse klientidele väga tähtis. «Raha on kõigile oluline, kuid veel tähtsam on meie inimestele enese väärtustamine ja suhtlemine, oma igapäevasest elukeskkonnast väljasaamine. Töökeskuse klientidest suurem osa on vanuses 20 kuni 35 aastat, sekka ka vanemaid. Enamik on Tõrva Kodu asukad, kuid meie seltsis on ka linnaelanikke,» lisas tegevusjuhendaja. 

«Ehk avastab mõnigi keskust külastav inimene käsitööpoe ja leiab siit midagi ka kaasaostmiseks. Soovime kõigile rohkem teadvustada, et ka erivajadusega inimene on tööjõuna väärtuslik,» rõhutas Vahtra.

Tööd korraldab keskuses 2007. aastal asutatud ASi Hoolekandeteenused loodud sihtasutus Hea Hoog, mis tegeleb erivajadustega inimestele töövõimaluste leidmise ja töökohtade loomisega ning nende valmistatud käsitööesemete turustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles