Juhtkiri: Milleks on vaja makse?

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Praeguse valitsuse maksupoliitika on saanud kõvasti kriitikat nii poliitilistelt oponentidelt kui ka ettevõtjatelt. Ettevõtjad on maksumuudatuste vastu võitlemiseks moodustanud tugeva ühisrinde.

Praeguseks on valitsus maksustamisplaane juba korduvalt muutnud. Üks viimaseid muudatusi oli loobumine niinimetatud panditulumaksust ja täiendavast pakendiaktsiisist. Muudatused otsustati teha pärast seda, kui koalitsiooni kuuluva IRLi etteotsa asus Helir-Valdor Seeder.

Siiski ei ole ettevõtjate seast suuri kiidusõnu valitsuse aadressil kuulda. See on ka mõistetav: praeguse valitsuse hüplik maksupoliitika on meie majanduskeskkonnale ilmselt juba omajagu kahju teinud. Tallinna Kaubamaja Grupi juht Raul Puusepp ütles aga mõne päeva eest Postimehes, et valitsuse retoorika, nagu ettevõtete panditulumaks ära jääks, on ekslik. Kontsernisisesed laenud maksustatakse ju endiselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles