Juhtkiri: Piir pole kuhugi kadunud

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel aastatel on Valga ja Valka ühine tunnuslause «Üks linn, kaks riiki» üha enam tõeks saanud. Viimati pakkusid sellekohast kinnitust kahe nädala eest Valga jaamas peetud pidustused, millega lükati käima Läti iseseisvumise 100. aastapäeva tähistamine. Mai algul aga sai taas teoks piirilaat, kus mõnigi kaupmees oma leti lausa piirijoonele oli paigutanud.

Samas ei tasu unustada, et Eesti ja Läti on siiski kaks erinevat riiki, mille vahel ka piir jookseb: isegi siis, kui selle ületamine on sama sujuv nagu üle õue puukuuri või kompostihunniku juurde minek. Sestap rõhutabki politsei- ja piirivalveamet (PPA), et riigipiiri ületades isikuttõendav dokument kaasas peab olema.

Ilmselt tuli tõsiasi, et piiriületus ka dokumendi ettenäitamise kohustuse kaasa võib tuua, siiski üllatusena päris paljudele, kes esmaspäeval või teisipäeval Eesti-Läti piiri ületasid. PPA taaskehtestas nendel päevadel piirikontrolli ajutiselt, et testida oma võimekust ja partneritega koos töötamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles