Tõrvas selguvad Eesti meistrid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva ekstreemjooks 2016
Tõrva ekstreemjooks 2016 Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mulgimaal toimub 10. juunil 2. Tõrva ekstreemjooks, mis on ühtlasi esimest korda toimuva Eesti ekstreemjooksu karikasarja teine osavõistlus. Võistluse käigus selguvad esmakordselt Eesti meistrid takistustega maastikujooksus (OCR).

Põhijooksu pikkus on 8km ning tegemist on klassikalise maastikujooksuga, mida ilmestab mitu looduslikku ja tehislikku takistust. Lühijooksu pikkus on 3km ning see on mõeldud kuni 2004. aastal sündinud noortele.

Ekstreemjooksu korraldamisel arvestatakse Tõrva piirkonna maastikulist eripära ehk jooksurada kulgeb läbi veekogude, üle mägede ja orgude, sekka metsa ja võsa.

Võistluse käigus tuleb ronida, joosta, hüpata ja joosta ning ületada erinevaid looduslikke ja tehislikke takistusi. Võistlusrajale jääb ka Vanamõisa järve hüppetorn, kust võib aga ei pea alla hüppama.

Võistluse peakorraldaja Siim Ausmees selgitas, et jooksule on oodatud eri vanuses jooksusõbrad, kes tahavad kogeda senisest teistmoodi kulgevat maastikujooksu. «Tänavuse Tõrva ekstreemjooksu rada jääb üldjoontes samaks 2016. aasta võistlusega, kuid juurde tuleb erinevaid takistusi ning võistluse atraktiivsuse tõstmiseks on plaanis ka eraldi publikukatse gümnaasiumi staadionil.»

Eelregistreerimine võistlusele on küll lõppenud, kuid kohapeal saab ennast ja oma kaaslasi kirja panna kuni 30 minutit enne starti. Osavõtutasu sisaldab muuhulgas erikujundusega osalejamedalit, võistluse meenet ja kiibiga ajavõtmist. Finišis ootab kõiki lõpetajaid taastumisala erinevate jookide ja puuviljadega.

Auhinnatakse kõikide võistlusklasside kolme parimat osalejat ja kolme parimat võistkonda. Võistlusklasside võitjad on ühtlasi Eesti meistrid takistustega maastikujooksus.

Eesti Ekstreemjooksu karikasari jätkub 15. juulil toimuva Pajusi Mudajooksuga. Sarja viimane etapp, Saku Ekstreemjooks, toimub 5. augustil Harjumaal! Sarja kohta leiab infot aadressil http://multispordiliit.ee/eesti-ekstreemjooksu-karikasari-2017/ .

Tõrva Ekstreemjooksu peakorraldajad on spordiklubi Meie Liigume ja Mulgimaa Spordiklubi koostöös Tõrva Linnavalitsuse, Tõrva Spordiseltsi ja Eesti Multispordi Liiduga.

Eesti Ekstreemjooksu karikasari toimub Eesti Multispordi Liidu, spordiklubi Meie Liigume ja Pisisaare Spordiklubi koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles