Kaksiklinna festival algas korraga kahe näituse avamisega

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helilooja ja klaverimuuseumi loomise eestvedaja Alo Põldmäe esitas hoogsa loo kunagi vabadusvõitleja Mart Niklusele kuulunud klaveril.
Helilooja ja klaverimuuseumi loomise eestvedaja Alo Põldmäe esitas hoogsa loo kunagi vabadusvõitleja Mart Niklusele kuulunud klaveril. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga-Valka kaksiklinna festival sai tänavu alguse topeltnäituse avamisega. Kohalike loomeinimeste tööde kõrval saab uudistada klaverinäitust, mis peitis endas üllatust esinema tulnud Olav Ehalale.

Just Valga kultuurikeskuses saab esimest korda näha Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud näitust «Eesti Vabariigi klaver», kus välja pandud ligi 20 erilist klaverit aastatest 1918–1940. Näituse koostas helilooja ja muusikapedagoog Alo Põldmäe, kes võtnud nõuks Helmesse klaverimuuseumi rajada.

«Klaverinäituse avamine Valgas on tähenduslik seepärast, et just siit, Cimze seminarist, said hariduse paljud tulevased muusikud, heliloojad, kirjanikud ja kunstnikud. Olen klaverimuuseumisse kogunud 88 eri marki Eesti klaverit. Üks neist on näiteks kuulunud vabadusvõitlejale Mart Niklusele. Mul on hea meel, et Eesti klaveritele saab osaks taoline tähelepanu,» sõnas Põldmäe pille tutvustades. Seejärel esitas ta Nikluse klaveril enda loodud pala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles