Kingitus aitab Valgas tšelloklassi avada

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärt Tarvas Valga muusikakooli juubeliaktusel pille üle andmas.
Pärt Tarvas Valga muusikakooli juubeliaktusel pille üle andmas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud aastal Valga muusikakoolis koolituspäeval käinud tšelloneliku C-Jam liikmed võtsid tuld kooli soovist avada seal tšelloklass ning kinkisid 10. juunil kooli 95. aastapäeva kontsertaktusel neile kaks väiksemat tšellot.

Sügisel hakkab koolis seda muusikainstrumenti õpetama Vanemuise orkestris töötav tuntud tšellist Enno Lepnurm, andis teada MediaMarketing.

Tšellistide sõnul on huvi mänguoskuste õppimise vastu järjest tõusnud, kuid muusikakoolides pole võimalusi. «Eelmise aasta novembris käisime Valgas läbi viimas koolituspäeva. Huvilisi kogunes muusikakooli saali päris palju. Kuna kohapeal tšelloklass puudus ja polnud ka pille, andsime huvilistele oma pillid proovimiseks. Mõnda agaramat oli hiljem päris keeruline pilli tagant ära saada,» meenutas C-Jami liige Pärt Tarvas.

Samal koolituspäeval tuli Tarvase meenutust mööda jutuks, et muusikakooli soov oleks avada tšelloklass. «Kõik muu oli nagu hästi, aga puudusid nii pillid kui õpetaja. Vestluse käigus tuli kontserdikorraldaja Toivo Tuberik mõttele, et me võiks ju ka oma panuse anda ning näiteks tellida paar väikest pilli ning need siis Valga muusikakoolile kinkida,» seletas Tarvas.

«Kuna mõttel oli jumet, saavutasime ka vastavad kokkulepped. Arvestades asjaolu, et sealt ju mitte kaugel Cesises oli tšelloõpetaja Gunnar Grapsi isa Igors Graps, kes vedas ka sealset noorte tšellofestivali, on tulemus minu arvates igati märkimisväärne,» lisas Tarvas. «Arvan, et kui noored tegelevad millegagi ega seikle abitult mööda tänavaid, on see ju tore. Miks siis mitte mängida tšellot, see on ju igati tänuväärne ja tore tegevus.»

Valga muusikakoolis saab praegu õppida järgmisi pille: klaver, orel, akordion, viiul, klassikaline kitarr, saksofon, klarnet, trompet, tromboon, flööt, plokkflööt, eufoonium, löökpillid (ksülofon, trummid), pärimuspillid (kannel ja lõõts), laul (vabaõppes) ja basskitarr (vabaõppes).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles