Valga kulturist Martin Kõiv rühib tippude sekka

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgalane Martin Kõiv on üks neid inimesi, kes enne rannahooaega vormi saamise pärast muretsema ei pea. Trenni teeb ta Valga staadioni jõusaalis ning demonstreerib pildil parasjagu triitsepsiharjutust.
Valgalane Martin Kõiv on üks neid inimesi, kes enne rannahooaega vormi saamise pärast muretsema ei pea. Trenni teeb ta Valga staadioni jõusaalis ning demonstreerib pildil parasjagu triitsepsiharjutust. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Martin Kõiv on Valga noormees, kel siin piirkonnas üsna haruldane tegevusala: ta tegeleb kulturismiga ja tuli hiljuti ka Eesti karikavõitjaks.

Kui muretseda selle pärast, et kultuur ja meedia suruvad meile peale teatud kättesaamatuid kehaideaale, võib järgnev lugu olla küllalt problemaatiline. Valgalane Martin Kõiv on nimelt üks mitte just kehva kehaehitusega inimene. Sellel on ka ametlik tõestus, kuna aprillis tuli ta Eesti karikavõistlustel kulturismis ja fitnessis juunioride kulturismis esikohale.

Kõiv sündis Valgas ja lõpetas siin nii põhi- kui keskkooli. Jõusaal hakkas praegu 22aastast meest huvitama juba seitse-kaheksa aastat tagasi põhikooli lõpuklassides. «Pisik tuli külge, kui telekas käis kunagi talendijaht ja nägin seal Ott Kiivikat. Vaatasin, et on võimas vend, tahaks ka selliseks saada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles