Valgamaal tabati helistajate abiga hulk joobes juhte

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud koos abilistega patrullimas.
Politseinikud koos abilistega patrullimas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu on Lõuna-Eestis hädaabinumbrile helistanud ja joobekahtlusega juhist teada andnud inimeste abiga tabatud 182 purjus autojuhti. Neist 14 on vahele jäänud Valgamaal.

Kõige aktiivsemalt on joobekahtlusega autojuhtidest teatatud Tartu-, Viljandi- ja Jõgevamaalt. Võrreldes eelmise aastaga on aga väikses langustrendis nii helistajate abiga kui politsei liiklusjärelevalve käigus tabatud joobes juhtide arv.

Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel ütles, et häirekeskusele laekuvaid teateid joobekahtlusega juhist võetakse väga tõsiselt ja tehakse kõik võimalik, et ohtlik juht tabada.

«Alati polegi kahtlaste manöövrite põhjus alkoholijoove. Teinekord saame tänu tähelepanelikele inimestele sekkuda ka siis, kui roolis on üleväsinud, juhtimisõiguseta või kõrvalistele tegevustele keskendunud autojuht. Ka need on olukorrad, millele kiirelt reageerides saame suuremat ohtu ennetada,» selgitas politseimajor.

Politsei on tänulik kõigile, kes ohtlikke manöövreid tegevatest autojuhtidest teada annavad ja seeläbi liiklusturvalisuse kasvule kaasa aitavad.

Möödunud aastal samal perioodil tabas politsei Lõuna-Eestis helistajate abiga 253 joobes juhti. Neist 21 tabati Valgamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles