Valgamaal püsib töötus kõrgena

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata regulaarselt aset leidvatele töömessidele püsib tööotsijate hulk Valgamaal suur.
Vaatamata regulaarselt aset leidvatele töömessidele püsib tööotsijate hulk Valgamaal suur. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti töötukassa andmetel jäi juunis registreeritud töötute arv eelmise kuuga võrreldes samale tasemele. Kuu lõpu seisuga oli töötuna registreeritud 29 453 inimest ehk4,6% 16aastastest kuni pensioni­ealistest inimestest. Vähenenud töövõimega inimesi oli nende seas 28%.

Registreeritud töötute arv jäi sarnasele tasemele nii vähenenud töövõimega inimeste kui ka teiste töötute puhul. Kõrgeim oli juunis töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (10,2%) ja Valgamaal (8,2%) ning madalaim Harjumaal (3,3%). Kõige suurema osa eelnevalt ametis olnud registreeritud töötutest moodustasid juuni lõpus liht- (22%), oskus- ja käsitöölised (17%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Kuu jooksul lisandus 4761 uut tööpakkumist (68% neist läbi e-töötukassa). Nende hulk oli eelneva kuuga võrreldes 27% väiksem, kuid aastataguse ajaga kõrvutades ligikaudu 9% suurem. Vahendatavate töökohtade koguarv oli 12 157. Kõige suurema osakaalu moodustasid teenindus- ja müügitöötajatele (24%), oskustöötajatele ja käsitöölistele (22%) ning lihttöölistele (22%) pakutavad kohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles