Inimesed õppisid turvalist toimetulekut looduses

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppepäev Tahevas
Õppepäev Tahevas Foto: Monika Rogenbaum

Taheva sanatooriumi kliendid ja külarahvas õppisid koolituspäeval looduses hakkamasaamist. Praktilisi kogemusi ja teadmisi jagas matkamees Tõnu Jürgenson.

Päeva keskne küsimus oli, kuidas looduses turvaliselt toime tulla. Jürgenson omanimelisest matkaklubist jagas hulgaliselt sellekohaseid praktilisi teadmisi. «Õppepäev algas lakkamatu vihmahoo tõttu küll tubastes tingimustes, aga juba peale esimest tundi ilm selgines ja nõnda jätkati õppepäevaga juba looduses,» rääkis Taheva vallavanem Monika Rogenbaum.

Peamine õnnetus, mis inimesega metsas võib juhtuda, on eksimine. «Taheva vald on väga hõreda asustusega ja metsarikas, lausa üle 60 protsenti valla territooriumist on metsaga kaetud. Inimesed liiguvad pikki vahemaid nii maanteedel kui metsas, jalgratastega ning jalgsi. Erivajadustega inimene võib kergelt segadusse sattuda, kaotada orientiiri, unustada oma liikumise eesmärgi ja põhjuse, kaotada side kaaslastega,» põhjendas vallavanem koolituse vajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles