Haiglajuht seab karmi raporti kahtluse alla

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui haigekassa statistika järgi on Valga haiglas suur operatsioonijärgne suremusprotsent, siis haigla selle väitega ei nõustu.
Kui haigekassa statistika järgi on Valga haiglas suur operatsioonijärgne suremusprotsent, siis haigla selle väitega ei nõustu. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Kui haigekassa raporti järgi on Valga haiglas suur operatsioonijärgne suremus, siis haiglajuhi kinnitusel näitavad nende andmed kümme korda väiksemaid arve.

Haigekassa raporti «Ülevaade ravi kvaliteedist Eesti tervishoiusüsteemis» järgi jääb operatsioonijärgne suremus keskmiselt viie protsendi juurde, kuid on haiglaid, kus see on oluliselt suurem. Üks neist on mulluse statistika järgi Valga haigla, kus sureb kuu jooksul pärast operatsiooni 12 protsenti patsientidest.

Miks see protsent nii suur on, küsisime esmalt haigla kirurgiaosakonna juhatajalt Feliks Rõivassepalt, kes suunas aga vastamise edasi haigla juhatajale Marek Seerile (pildil).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles