Pildid: Otepää kesklinn oli käsitöömeistrite ja rahvamuusikute päralt

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepää Lipuväljakul on alates pühapäeva hommikutundidest käimas juba traditsiooniks  saanud Otepää käsitöömeistrite ja rahvamuusikute päev, mis kannab seekord alapealkirja «Igal kohal oma lugu».

Käsitöömeistrite ja rahvamuusikute päeval saab kuulata nii kohalikke esinejaid kui ka külalisi kaugemalt ning tegutsevad joonistamise, maalimise ja järjehoidjate valmistamise õpitoad kunstnik Reet Ohna juhendamisel. Vaatamata hetkelisele tugevale vihmahoole on ilm Otepääl ilus, keskpäeval säras päike ja laadaliste rõõmuks esinevad rahvamuusika- ja tantsukollektiivid.

Noortekeskuses on avatud sepp Mart Salumaa isikunäitus «Teras ja valgus» ning suvise maalikursuse tööde näitus «Minu Otepää». Samuti saab osta käsitöötooteid, toiduaineid, istikuid ja palju muud põnevat.

Kultuuriprogrammi on sujuvalt põimitud õnneloos. Programm on traditsiooniliselt rikkalik. Selle juhatas sisse Pühajärve puhkpilliorkester, varsti pärast seda tuli ettekandmisele Otepääle pühendatud rahvaluulepõimik «Igal kohal oma lugu». Esinesid ansambel Laulurõõm ja tantsurühm Tantsurõõm, kandlel mängis Varju Teder, lõõtspillil Helle Kuldmaa, lugudega rõõmustas laadalisi ka pereorkester Pillipuu ning Tõrva rahvamusukute ansambel Jauram.

Silmailu pakuvad veel naisrahvatantsurühma Vesiroos, segarahvatantsurühma Nuustaku ning külalistena Nõo Vana Tantsu Klubi tantsijad.

21. Otepää käsitöömeistrite ja rahvamuusikute päeva korraldab naisselts koostöös kultuurikeskusega, toetab Otepää vallavalitsus ning Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles