Pildid: Näitus väärtustab taaskasutust ja pakub ajarännakut

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval avati Valga muuseumis korraga kaks näitust: 3D-fotonäitus, mis kutsub sajanditevanusesse Eesti linnapilti, ja üks taaskasutusteemaline näitus. 

Väljapanekul "Piiri peal / vanast majast uus mööbel" eksponeerib Kessu Kähari lammutatud majadest korjatud ehituslikest detailidest valmistatud mööblit. Kessu Kähari nime taga on tegelikult restauraator Kerttu Küünarpuu Ajataju OÜst, kes vanadele hoonedetailidele uue elu sisse puhub ja paljudele tarbetuna tunduvaist vanadest hoonekonstruktsioonidet unikaalseid mööbliesemeid loob.

Mööbel on valmistatud 99 protsendi ulatuses jääkidest, enamasti on kasutatud arhitektuurseid detaile – aknaid, liiste, voodrilaudu, mis on kogutud lammutusele minevatest majadest. Käiku on lastud ka puidutööstuse jäägid ja muud äraviskamisele suunatud materjalid. Viimistluses kasutatud värvid on restaureerimistöökoja ülejäägid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles