Päästeamet kingib Eestile nipiraamatu

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet

Päästeamet kingib Eestile sünnipäevaks nipiraamatu «100 nõksu, kuidas muuta Eesti ohutumaks». Juba poole aasta pärast saab Eesti Vabariik 100aastaseks. Päästeamet otsustas juubeliks kokku panna lõbusa nipiraamatu, mis aitab Eesti ohutumaks paigaks muuta. Raamatus jagatakse nii tule-, vee- kui ka koduohutusnippe. Lisaks nõuandeid, kuidas hädaolukorraks paremini valmis olla ja mida teha plahvatusohu korral.

Päästeameti ennetusvaldkonna ekspert Kairet Kõljalg selgitas, et kuigi nipid on lõbusad, siis probleemid on reaalsed ja tõsised. «Raamatu koostamisel võeti aluseks kõige levinumad eksimused, mis õnnetusteni viivad. Nii sai kokku iga valdkonna probleemide pingerida. Õnnetuste ennetamiseks on nipiraamatus lõbusad ja loovad lahendused,» märkis Kõljalg.

Tuleohutusnipp number 16 on näiteks selline: «Tädi Ellen tavatseb kuuma tuhka ahjust plastämbrisse panna ja ämbri verandale seisma jätta. Pane ämbri põhja tema lemmikpoliitiku pilt, siis ta ei raatsi sinna tuhka tõsta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles