Vanadekodus nihkub elukorraldus paigast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laval näeb hulka kogenud lavajõude
Laval näeb hulka kogenud lavajõude Foto: Rakvere Teater

Rakvere teater alustab hooaega ja hakkab täistuuridel kultuuri viima ka Eesti kaugematesse nurkadesse. Juba varsti on Valgas võimalus näha lavastust «Gravitatsioon». Kevadel esietendunud lavastus on Valga kultuurikeskuses vaatajate ees 27. septembril.

Näidendi tegevus toimub vanadekodus, kus on kaheksa elanikku ja üks töötaja. Kõik on kodune, armas ja lihtne. Elu kulgeb teatavas rutiinis: hommikusöök, lõunasöök, õhtusöök. Sinna vahele omavahelised nägelused ja filosofeerimised. Oodatakse hetki, mida saaks veeta oma lähedastega, kuid kõigil on vaja elada oma elu.

Ühel ööl aga juhtub midagi, mis lööb senise elukorralduse paigast. Lugu räägib sellest, et ükskõik millises eas või tingimustes inimesed on, tahavad nad olla kodus. Me vajame suhtlemist oma lähedastega ning meil on vaja tunda nende toetust.

Laval on teiste seas ka kunagine otepäälane Toomas Suuman. Teistes osades on Tarmo Tagamets, Peeter Rästas, Liisa Aibel, Madis Mäeorg, Silja Miks, Helgi Annast ja Volli Käro ning külalisena Arvi Mägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles