Grupp endiseid Pühajärve valla elanikke ootab rahvahääletuse otsust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Endise Pühajärve valla elanike aktiivgrupp ootab täna, 20. aprillil toimuvalt Otepää vallavolikogu istungilt rahvahääletuse korraldamise otsust.


Kuu aega tagasi, 25. märtsil, esitasid Otepää vallavõimus pettunud valla kodanikud eelnõu, milles tehti ettepanek moodustada praegusest Otepää vallast eraldiseisvad Pühajärve valla ja Otepää linna haldusüksused.

«Meie soov on, et Otepää vallavõim arvestaks kõikide vallaelanike huvidega ning korraldaks rahvahääletuse. Tänasel päeval sõidetakse meie arvamustest lihtsalt üle. Tahame kaasa rääkida ja ise otsustada oma vajaduste üle. Usume, et aktiivsete ja huvitatud inimestega on võimalik luua hästi toimiv elukeskkond. Selleks peab tahe olema,» ütles eelnõu üks algataja Teet Reedi laiali saadetud pressiteates.

Otepää valla volikogu juhid ega vallavalitsus ei ole tema sõnul eelnõu esitamisest möödunud kuu aja jooksul teinud ühtegi sammu, et algatada kogukonnaga mingisugustki arutelu.

Aktiivgrupp juhib oma tänases pressiteates tähelepanu sellele, et 1999. aastal koostatud Pühajärve valla ja Otepää linna ühinemisdokumentides on kirjas: «Lähiaastate prioriteediks tuleb kuulutada väljaspool valla keskust asuvate infrastruktuuri objektide arendamine, ühistranspordisüsteemi täiustamine ja olulisemate avalike teenuste kättesaadavuse tagamine keskusest kaugemate kantide elanikele.»

«Kahjuks ei ole 12 aasta jooksul ühinemise protsessis sõnastatud prioriteetide täitmiseks midagi tehtud, reaalsus on vastupidine. Enamus avalikest teenustest ning traditsioonilistest üritustest on koondatud Otepää linna. Valla kaugemate piirkondade elanike huvid on kohaliku võimu poolt tagaplaanile ja tähelepanuta jäetud. Kõige krooniks on vallavõim, hoolimata elanike protestidest, viimase aasta jooksul otsinud ettekäändeid Pühajärve põhikooli sulgemiseks,» ütles Reedi.

Ta lisas, et kogukonnaliikmete, õpetajate ja lapsevanemate koostööettepanekuid eirates ei ole arvestatud ka ühtegi Otepää valla haridusvaldkonda puudutavat sisulist ettepanekut.

Pühajärve põhikoolis ja lasteaias käib kokku 106 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles