Hulk omavalitsusi soovib huvihariduse toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik toetab omavalitsusi, et huvitegevus saaks kättesaadavamaks. Foto on illustratiivne.
Riik toetab omavalitsusi, et huvitegevus saaks kättesaadavamaks. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohalikud omavalitsused peavad huvihariduse ja -tegevuse täiendavaks rahastamiseks mõeldud miljonitest eurodest osa saamiseks esitama Eesti noorsootöö keskusele 1. septembriks kava, kuidas toetust kasutatakse, teatas haridus- ja teadusministeerium (HTM).

Riik toetab omavalitsusi noorte huvitegevuse kättesaadavamaks muutmisel tänavu ligi 6 miljoni euroga ja alates järgmisest aastast ligi 15 miljoni euroga. Lisaraha saamiseks peavad omavalitsused eraldi või ühiselt esitama tegevuskava, mis näitab, kuidas toetust võimalikult tõhusalt ära kasutatakse.

Haridus- ja teadusministeeriumi noorteosakonna juhataja Reelika Ojakivi märkis, et omavalitsustel on noortele pakutavate võimaluste korraldamisel ja rahastamisel jätkuvalt võtmeroll. «Seetõttu on oluline, et kogu noorsootööd, sealhulgas huviharidust ja huvitegevusi planeeritaks tervikuna ja perspektiivitundega ega mõeldaks ainult mõne projekti, asutuse, huviala ega hooaja keskselt.»

«Tuleb vaadata tervikpilti, kus oleks esindatud noorte mitmekülgsed huvid, sõltumata sellest, kas mingit võimalust pakub munitsipaal- või erahuvikool,» lisas ta.

Eesti noorsootöö keskuse direktor Edgar Schlümmer ärgitab linnu ja valdu koostööle ja tegema hoogsat lõpuspurti, et täiendava toetusega loodud võimalused kindlasti noorteni jõuaks.

«Oleme viimase kahe aasta jooksul teinud omavalitsustega tihedat koostööd ja aidanud neil noorte huvide toetamise läbi mõelda. Nüüd on neil piltlikult öeldes tarvis teha vaid üks hiireklõps, et noortel sügisest rohkem võimalusi tekiks,» ütles Schlümmer. «Julgustame liituvaid omavalitsusi esitama huvihariduse ja -tegevuse plaani koos, et juba enne ühinemist oleks võimalikult täpselt paigas, kuidas noorsootööd koos arendada.»

Noorsootöö keskus pakub omavalitsustele tuge kava koostamisel, nõustab toetuse kasutamise planeerimisel ja jälgib, et tegevuskavad vastaksid seaduses toodud kriteeriumitele.

Kinnitatud tegevuskava on esitanud juba kümmekond omavalitsust ja ülevaatamiseks on saadetud veel 30 omavalitsuse kava. Enamus omavalitsusi on kavade koostamisega lõpusirgele jõudmas. Ülevaade, millised linnad ja vallad on kava esitanud, on kättesaadav noorsootöö keskuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles