Mure mõisapargi pärast sundis abi otsima

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid mõisapargi naabruses elanud Kersti Sirel teab täpselt, millises pargiosas mõni rohttaim ja puu varasemalt kasvas või haruldane harilik tähtputk õitses ning kust milliseid ravimtaimi sai korjata.
Aastaid mõisapargi naabruses elanud Kersti Sirel teab täpselt, millises pargiosas mõni rohttaim ja puu varasemalt kasvas või haruldane harilik tähtputk õitses ning kust milliseid ravimtaimi sai korjata. Foto: Paul Poderat/Valgamaalane

Mõnigi Hum­muli elanik on avaldanud muret haljastustööde pärast kaitsealuses mõisapargis.

Räpinas maastikuarhitektiks õppinud Kersti Sirel arvab, et liigse ja valesti ajastatud niitmisega tehakse pargile liiga. Nii hävivad tema sõnul taimede kasvutsükliga mittearvestava niitmise tõttu taimeliigid, mõni haruldus olevatki sealt juba jäljetult kadunud.

Kahjustused lehisetüvedel on tõenäoliselt kunagise lohaka trimmerdamise tulemus. / Foto: 
Kahjustused lehisetüvedel on tõenäoliselt kunagise lohaka trimmerdamise tulemus. / Foto: Foto: Paul Poderat/Valgamaalane
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles