Uudishimu seab lapsed ohtu

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi iga laps võib tüdimusest pööritada silmi jutu peale, et tikkudega ei mängita, tuleb seda lastele ikka ja jälle meelde tuletada.
Kuigi iga laps võib tüdimusest pööritada silmi jutu peale, et tikkudega ei mängita, tuleb seda lastele ikka ja jälle meelde tuletada. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kooliaasta algus toob paljudes perekondades kaasa suuri ja olulisi muutusi. Üks, millega peavad kõik pereliikmed arvestama, on see, et lapsed peavad kodus iseseisvalt hakkama saama. Seetõttu on äärmiselt tähtis, et vanemad vaataksid koos lastega üle kodus valitsevad ohukohad ja arutaksid läbi, mida peab laps võimaliku ohu korral tegema ja kuidas käituma.

«Kõige suurem otsus, mis vanematel tuleb teha, on vastus küsimusele: «Kas mu laps on valmis üksinda kodus olema?» Kui vanem on veendunud, et laps saab pärast kooli endaga kenasti hakkama, tuleb järgnevalt tuleb kokku leppida reeglid ja arutada koos lapsega läbi ohuolukorrad,» annab nõu päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Kairet Kõljalg.

Kindlasti tuleb leppida kokku, et laps helistaks kohe, kui ta koolist koju on jõudnud. Tehke sellest mõnus rutiin, uurige, kuidas lapsel koolis läks ja tuletage meelde, mida ta peab kodus ära tegema enne vanemate koju saabumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles