Tõrva kalamees tõmbas talutiigist välja haugihiiglase (3)

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Kaldma
Arvo Kaldma Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Kui tõrvalane Arvo Kaldma koos sõbra Alfred Oherjusega tuttava Helme vallas asuvale talutiigile kalastama läks, ei osanud ta aimata, millise üllatusega kalaretk lõpeb. Kahepeale vedasid kanged mehed veest välja enam kui meetrise havipuraka.

"Ma pole elus enne nii suurt kala oma silmaga näinud, ammugi siis kätte saanud," ütles õnnelik kalamees, kui õhtupoolikul meeste saaki kaema jõudsin. Ausalt öeldes, mõtlesin Tõrva poole sõites - ja julgesin seda ka vahvatele kalameestele tunnistada - et küllap see jutt ülemeetrisest kalast üks kalamehejutt ikka on.

Aga võta näpust. Õuemurul lebas haug, millist ka minu silmad enne näinud ei olnud ja kala kätte saanud Arvo kurtis, et seda elukat ei jõua ju ühe käega üles tõsta. "Oot, ma aitan sul tõsta," on Alfred kohe hakkamas, ja nii veavadki kaks kanget kalameest haugimüraka maast lahti - saan ta täies pikkuses pildile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles