Valga saab uuenenud koolimaja ja spordihoone

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepingu ettevõttega SIA Lauder Architects allkirjastas Valga linnapea Kalev Härk (paremal).
Lepingu ettevõttega SIA Lauder Architects allkirjastas Valga linnapea Kalev Härk (paremal). Foto: Valga linnavalitsus

Valga linnapea Kalev Härk allkirjastas täna Vabaduse tänav 13 koolihoone ja E. Enno tänav 15 spordihoone projekteerimislepingu ettevõttega SIA Lauder Architects. Projekti orienteeruv valmimisaeg on järgmise aasta kevadel, uued hooned võetakse kasutusele 1. septembril 2019.

Hoonete asukoht Valga kesklinnas tagab õppehoone ja spordihoone ning neid ümbritseva linnaruumi hästi- ning koostoimimise. Linnapea Kalev Härk sõnas: «Oluliste investeeringute puhul tuleb vaadata linna tervikuna, kool saab uue hubase ja nüüdisaegse õppehoone ning samal ajal toob see tagasi elu Valga kesklinna piirkonda.»

Valga Priimetsa koolile vajalik õppehoone rekonstrueeritakse Vabaduse tänav 13 olemasoleva koolihoone laiendamisega ning uus spordihoone valmib E. Enno tänav 15 olemasoleva staadionihoone juurdeehitisena.

Kooli renoveerimist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist. Projekti kogumaksumus on 3 924 700 eurot, millest toetus on 85% projekti abikõlblikest kuludest, kuid mitte rohkem kui 3 335 995 eurot. Omafinantseering on vähemalt 15% projekti abikõlblikest kuludest, rahalises mahus vähemalt 588 705 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles