Valimisliit lubab Otepää maailmakaardile viia

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimsliit ei välista koostööd ühegi Otepää vallavõimu juurde pürgiva jõuga.
Valimsliit ei välista koostööd ühegi Otepää vallavõimu juurde pürgiva jõuga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikokku pürgib nelja erakondliku nimekirja kõrval ka kaks valimisliitu. Valimisliidus Vabaduse Vikerkaar kandideerib seejuures kaks liiget: vallavanema kandidaat on Viljar Teder ja volikogu esimehe kandidaat Peeter Aunapu.

Valimisliit koondab enda sõnul inimesi, kes pole ükskõiksed oma materiaalse saatuse kujundamise või sõpruskonna käekäigu suhtes. Samuti soovivad kandidaadid tulevikus kaasa rääkida ressursside jagamisel Otepää valla, linna, aleviku ning iga küla arendamisel.

«Me ei taha jätkata omavalitsuse juhtimist vanaviisi. Meil on mõtteid, kuidas teha teisiti, palju paremini. Meie liidu liikmed jäävad alati võimaluste piires ausateks. Ja me ütleme kohe ära, et me ei välista peale valimisvõitu kellegagi koostööd. Otse vastupidi - meie põhimõte on, et me ei välista midagi! Make Otepää great again,» ütles valmisliidu vallavanema kandidaat Viljar Teder.

Valimisliit tsiteeris oma pressiteates ka inglise filosoofi John Stuart Mill, kes on öelnud, et mõttevabadus peaks olema täielik, tegevusvabadust aga tuleb piirata sealtmaalt alates, kus tegu kätkeb endas – olgu või potentsiaalset – ohtu teistele.

«Valimisliit Vabaduse Vikerkaar kaitseb igaühe mõttevabadusi ja vabadusi eneseväljenduseks kõigitel tasanditel. Valimisliit on seiskohal, et Eesti vajab üht piirkonda, kus vabadus oma kõigis avaldumisvormides oleks normaalsus ja elulaad ja selleks piirkonnaks võiks olla uus suur ühinev Otepää vald,» öeldakse pressiteates.

Vikerkaarlased on endi sõnul veendunud, et tuleb taastada Otepää kunagine hiilgus, et Otepää peab saama maailmalinnaks, vabaduse linnaks kõige mastaapsemas mõttes.

«Inimesed oma erinevustes ja vikerkaar oma värvilisuses on kordumatud. Nagu vikerkaarel pole samasuguseid toone, pole ka inimkonnas samasuguseid isendeid. Valimisliit Vabaduse Vikerkaar seisab vankumatult inimeste võrdse kohtlemise eest vaatamata inimese ükskõik millistele eelistustele, rassile või usulistele vaadetele ühises Otepää kodus, vabalinnas, vabaduse linnas,» võib pressiteatest lugeda.

«Meie ideed ja programmilised seisukohad on ehmatamapanevalt oma ajast eest. Vaid suurelt ja mastaapselt mõeldes on võimalik konnatiigis olev vesi lainetama lüüa ning seda kattev jää liikuma panna. Kui täna pole eelarves vahendeid, leitakse need homme. Täna töötame homse nimel ja te pole kunagi näinud suurejoonelisemat programmi Otepää tulevikuks,» ütles valimisliidu volikogu esimehe kandidaat Peeter Aunapu.

Valimisliidu liikmed usuvad enda kinnitusel päikesesse ja vikerkaarde ka siis, kui neid näha pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles