Valitsus otsustas Kääriku spordikeskusele vajalikud miljonid eraldada

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku spordikeskus
Kääriku spordikeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus leppis neljapäevasel kabinetinõupidamisel kokku  2018. aasta riigieelarves, kus tänavuse aastaga võrreldes suurenevad investeeringud 10 protsenti. Rahastuse saab ka Kääriku spordikeskus.

Kääriku spordikeskus arendatatakse välja järgneva kolme aasta jooksul.

„Selleks, et luua Eesti tippsportlastele ja noortele võimalusi treenida maailmatasemel tingimustes, on koalitsioon otsustanud eraldada aastatel 2018-2020 ligikaudu 12 miljonit eurot Kääriku spordibaasi väljaehitamisse. Järgmise aasta eelarves on selleks suunatud 3,75  miljonit eurot,“ ütles peaminister Jüri Ratas. „Kaasaegse spordibaasi väljaehitamine näitab, et riik väärtustab nii laste ja noorte sporti kui meie tippsportlaste võimalusi treenida olümpiamängude väärilistes tingimustes.“

Uuenev Kääriku spordikeskus hakkab pakkuma treeningute läbiviimiseks innovaatilisi lahendusi. Targa tulevikukeskusena on seatud näiteks eesmärgiks pakkuda koos seadmetega spordilaagri täistsükli jälgimist.

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul viib Kääriku spordikeskuse rajamine Eesti spordielu uuele tasemele. „Praegu puudub Eestis kaasaegne spordilaagrite läbiviimise keskus,  mis pakuks terviklahendust nii tulemus- kui harrastusspordiga tegelemiseks. Kääriku spordibaasi väljaehitamine on olnud pikalt plaanis ning nüüd lõpuks teostumas. See aitab meie sportlastel valmistuda võistlusteks ja samas loob eeldused ka Eestis rohkemate tipptasemel spordisündmuste korraldamiseks. Prognoosi järgi kasvab kaasajastatud keskuse külastajate arv aastas praeguselt 25 000 inimeselt 50 000 inimeseni aastas,“ ütles ta.

Kääriku spordikeskuse väljaarendamine sisaldab spordihotelli laiendust, võistkonnamajade ehitust, spordihoone rekonstrueerimist koos meditsiiniblokiga, konverentsi- ja toitlustushoone rekonstrueerimist, pallimängude halli ehitust, kunstmuru jalgpalliväljaku ehitamist, kergejõustiku ja jalgpallistaadioni rajamist, heitealade väljaku rajamist, ujumisalade rekonstrueerimist, rekreatsioonialade (välilava, karavanide parkla, saunade, telkimisala jm.) väljaehitamist. Spordikompleksi haldab SA Tehvandi Spordikeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles