Alkoholilõhnadega mänginud jalgpallur saab karistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallistaadion
Jalgpallistaadion Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Eesti jalgpallimeistrivõistluste esiliigas kaotas Valga Warrior 12:0 Tallinna Kalevile, kes süüdistas Valga meeskonna kaptenit Rasmus Munskindi alkoholilõhnades.

«Mängujärgsetes kommentaarides tundsid Kalevi treenerid küll võidu üle suurt rõõmu, kuid tunti ka muret Valga noorte poiste pärast. Sellises olukorras ei arene poisid absoluutselt, vaid see mõjub neile mentaalselt laastavalt. Lisaks valmistas suurt tuska olukord, kus meistriliigast abiks saadetud kapten viibis väljakul alkoholilõhnadega ja pärast kohtuniku tähelepanekut oli treener sunnitud ta välja vahetama,» seisis Tallinna Kalevi koduleheküljel. 21aastane poolkaitsja Munskind vahetati välja 51. minutil.

Munskindi treener Zaur Tšilingarašvili ütles, et tekkinud olukord polnud kindlasti normaalne ning jalgpallurile määratakse ka karistus. «Muidugi tuleb karistus,» sõnas treener, lisades, et kohtub mängijaga. Kuna tegemist oli sportlase esimese möödalaskmisega, siis tõenäoliselt määratakse karistuseks nädalane mängukeeld.

Jalgpallimeeskonna Valga Warrior juhatuse liige Margus Kuivits kinnitas, et Valga Warrioris ei mängi ühtegi valgalast. «Ainuke meie kasvandik mängib Tallinna Kalevis väravavahina. Meeskonna nimi on vaid Valga Warrior.»

Kuivits sõnas, et teda üllatas seetõttu Tallinna Kalevi koduleheküljel avaldatu, kus märgiti, et «tunti ka muret Valga noorte poiste pärast».

«Pärast selliseid asju ei tahaks seda nime ka seal hoida,» lausus ta. «See ei määri mitte ainult nime, vaid ka jalgpalli.»

Munskind vabandas FC Flora, mille tütarklubi Warrior on, kodulehel juhtunu pärast, tunnistades, et oli eelmisel õhtul alkoholi tarbinud, kuid mängu ajal ta purjus polevat olnud.

«Vabandan siiralt nii oma meeskonnakaaslaste, treenerite kui terve FC Flora ees, et selline asi üldse juhtus. Mõistan, et mu tegu oli vale, aga tahaksin selgitada juhtunut: eelmisel õhtul tähistasime FC Viljandi võitu Paide üle ja läksin liiga hilja magama, aga olin järgmise päeva hommikul täiesti kaine. Mõistan, et minu käitumine ei olnud sportlasele kohane, ning vabandan veel kord kõigi ees,» seisis sportlase avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles