Riigikogulased pürgivad kohalikesse volikogudesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu koosseisu kuuluvast 13 Võru-, Valga- ja Põlvamaa valimisringkonnast Riigikokku valitust on ainult kaks Valgamaa taustaga: Priit Sibul ja Uno Kaskpeit. Mõlemad kandideerivad ka kohalike omavalitsuste volikogude valimistel.
Riigikogu koosseisu kuuluvast 13 Võru-, Valga- ja Põlvamaa valimisringkonnast Riigikokku valitust on ainult kaks Valgamaa taustaga: Priit Sibul ja Uno Kaskpeit. Mõlemad kandideerivad ka kohalike omavalitsuste volikogude valimistel. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Võru-, Valga- ja Põlvamaa valimisringkonnast on praegu Riigikogus 13 liiget. Nendest 11 kandideerib seekordsetel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel.

Teiste seas pääses ringkonnast parlamenti Valgamaa mees Priit Sibul, kes kogus 2015. aastal Riigikogu valimistel 1491 häält. Lähenevatel valimistel kandideerib ta IRLi nimekirjas Otepää valla volikogu valimistel esinumbrina. IRList on Riigikogus veel Maire Aunaste, kes sai valimistel 679 häält. Kauaaegne ajakirjanik aga tänavustel valimistel ei kandideeri.

Teine Valgamaa mees parlamendis on EKREt esindav Uno Kaskpeit, kelle poolt hääletas Riigikogu valimistel 1807 inimest. Tema kandideerib nüüd konservatiivse rahvaerakonna esinumbrina Valga vallas. EKREt esindab Riigikogus ringkonnast veel Arno Sild, kes kogus 523 häält ning kandideerib Võru linna valimisringkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles