Politseijuht kiitis Läti turvalisust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politsei andmetel algas suurem osa surmaga lõppenud intsidentidest kodusest konfliktist või tülist tuttavate vahel.
Läti politsei andmetel algas suurem osa surmaga lõppenud intsidentidest kodusest konfliktist või tülist tuttavate vahel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Turvalisuse mõttes võivad Läti elanikud tunda end kui vanajumala selja taga, kuid alati peab meeles pidama, et olukord võib iga hetk muutuda, ütles politseiülem Ints Ķuzis teisipäeval.

«Vaadates olukorda maailmas ja Euroopas toimuva taustal, elame justkui vanajumala selja taga, meeldivalt ja turvaliselt. See on meie ühine teene, kuid alati peab olema valmis selleks, et midagi igavesti tagatut olemas ei ole,» sõnas Ķuzis teleusutluses.

Lätis on kehalise turvalisuse tase kõrge, mida ei saa öelda rahalise või majandusliku julgeoleku kohta, lisas politseiülem.

Küsimusele politsei 2018. aasta prioriteetide kohta vastas Ķuzis, et palga tõstmist ei kavandata, raha suunatakse küberkuritegudega võitlemisse ja terroritõrjeüksuse Omega tugevdamisse.

Samamoodi kavatseb politsei luua ühes piirkonnas eripataljoni või -kompanii. Ka kavatsetakse luua kriminaaljuurdlussüsteem, kus ametkondadel on ühine teabevahetussüsteem. Need plaanid viiakse ellu politsei ressursi ümberjaotamise teel, sõnas Ķuzis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles