Homsest saab hääletama hakata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme kell 9 algab elektrooniline hääletamine kohaliku omavalitsuse valimistel, kell 12 avatakse maakonnakeskuste jaoskonnad. Kõik 557 jaoskonda ootavad eelhääletajaid järgmisest esmaspäevast.

Valimiste meedianõuniku Kristi Kirsbergi info põhjal algab elektrooniline hääletamine homme kell 9 ja lõpeb 11. oktoobril kell 18. Elektrooniliseks hääletamiseks tuleb minna aadressile www.valimised.ee, vaja on internetiühendusega arvutit ning isiku tuvastamiseks ID-kaarti või mobiil-IDd ja PIN-koode. Nutiseadmega hääletada ei saa, küll saab sellega kontrollida hääle korrektset kohalejõudmist.

«Soovi korral saab interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel valimisjaoskonnas. Oluline on aga jätkuvalt meeles pidada, et valimispäeval, 15. oktoobril häält enam muuta ei saa,» rõhutas riigi valimisteenistuse juht Priit Vinkel.

Maakonnakeskustes saab hääletada 5.–8. oktoobrini kella 12–20. «Maakonnakeskuses saavad hääletada kõik, sõltumata inimese registrijärgsest elukohast. Igas keskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, Tallinnas on neid üheksa ja Tartus kuus,» sõnas Vinkel.

Mõlema suurema linna jaoskonnad asuvad kaubanduskeskustes, et inimesel oleks võimalikult mugav oma valikut teha. Maakonnakeskuste jaoskondade kohta saab infot nii veebilehelt valimised.ee kui ka kaardirakenduse kaudu aadressilt valimised.rahvastikuregister.ee. Valgas asub jaoskond, kus tänasest kõik valimisõiguslikud inimesed hääletada saavad, kultuuri- ja huvialakeskuses.

Eelhääletamine kõigis 557 jaoskonnas kestab 9.–11. oktoobrini. Sel perioodil saab hääletada nii elukohajärgses kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas. Valimispäeval saab hääletada vaid elukohajärgses jaoskonnas.

Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse korral on võimalik taotleda ka kodus hääletamist. Selleks tuleb esitada eelnevalt kirjalik taotlus või tellida hääletamiskast koju telefoni teel valimispäeval kella 9–14.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valib 79 omavalitsust. Kokku kandideerib 11 804 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles