Lapsevanker võib majaelanikud lõksu jätta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Politsei

Kortermaja koridoris lapsevankri hoidmine tundub küll praktiline ja mugav, kuid tulekahju korral saab sellest ohtlik takistus hoonest välja pääsemisel. See, kui ühistu ja majaelanikud otsustavad, et nemad aktsepteerivad vankrite hoidmist evakuatsiooniteel, on risk, mida ei saa heaks kiita.

Igas hoones peavad olema piisavalt avarad ja liikumiseks ohutud evakuatsiooniteed ning asjad, mida hoitakse, ei tohi olla põlevmaterjalist. Trepikodades hoiustatud lapsevankreid on ka süüdatud – tänavu märtsis toimus öisel ajal sotsiaalmaja trepikojas vankripõleng, mis jättis oma korteritesse lõksu kümned inimesed.

Kus siis lapsevankreid hoida? See on küsimus, mis vaevab paljusid lapsevanemaid, sest üldjuhul on probleemiks see, et ei jaksata vankrit korterisse viia, puudub keldriboks või korteris pole ruumi vankri hoiustamiseks.

Selleks, et lapsevankriga pere ei oleks oma murega üksi, peaks korteriühistu/majavanema kaudu koridoride evakuatsiooni teemat ühiselt majas arutama ja leppima kokku, kus ja kuidas elanikud vankreid, aga näiteks ka jalgrattaid hoiavad.

Tuleohutusteemalist nõu saab küsida 14. oktoobril, kui päästekomandodes toimub avatud uste päev. Sel korral on plaanis rääkida, kuidas tulekahju korral käituda ja vajadusel oma kodust ohutult väljuda ning külla on oodatud just pereemad. Uksed on avatud 69 komandos.

Tartumaa, Viljandimaa, Jõgevamaa, Valgamaa, Põlvamaa ja Võrumaa komandod on avatud  kella 12–16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles