Setomaa vallavolikogu esimeseks esimeheks valiti Rein Järvelill

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaa vallavolikogu esimeheks valiti Rein Järvelill.
Setomaa vallavolikogu esimeheks valiti Rein Järvelill. Foto: Arved Breidaks / Valgamaalane

Värskas teisipäeval kogunenud Setomaa vallavolikogu valis volikogu esimeheks Rein Järvelille (51), kes on varasemalt olnud nii Värska kui Meremäe vallavanem. Aseesimeheks valiti Imre Liivago (30).

Esimehe kandidaatidena seati üles Arno Vares valimisliidust Iga Nulga Heaks ning Rein Järvelill valimisliidust Ühine Setomaa.

15 saadikukohaga Setomaa vallavolikogus kuulub 12 kohta valimsiliidule Ühine Setomaa, kahe kohaga on esindatud valimisliit Iga Nulga Heaks ning ühe kohaga Keskerakond. Esimesel istungil osales 14 saadikut.

Hääletusel kogus Vares kaks ja Järvelill 12 häält.

„Kõige suurem väljakutse on see, et kõik vallakodanikud tunneks, et Setomaa vald on nende koduvald,“ rääkis Järvelill Valgamaalasele. „Nendest väga tugevatest [valimiseelsetest] võitlustest peaksime üle saama ja sellepärast on tähtis, et iga volikogu liige lööks volikogu töös kaasa.“

Järvelille sõnul tuleb eeloleva nädala jooksul volikogul valida vallavanem ja seejärel seada tööle vallavalitsus.

„Eks esimene aasta kulub valla ühendamisele, et vallakodanikel ei läheks midagi halvemaks,“ lisas Järvelill.

Vallavolikogu aseesimeheks valiti Järvelille nimekirjakaaslane Imre Liivago, kes sai hääletusel 12 poolthäält, ühe vastuhääle ja üks saadik jäi erapooletuks.

Imre Liivago on varem olnud Mikitamäe vallavolikogu liige ja kolm aastat selle esimees.

Setomaa vallavanem valitakse volikogu järgmisel istungil tuleval nädalal. Valgamaalase andmeil saab sellele kohale valimistel 165 häält kogunud Raul Kudre, kes seni oli Värska vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles