Ilmateenistus andis kogu riigile esimese taseme hoiatuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm on tugevam rannikul.
Torm on tugevam rannikul. Foto: Erik Prozes

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt on õhtul ja öösel oodata tugevat tuult ning lörtsi ja lund. Väljastatud on 1. taseme hoiatus, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Harju, Lääne ja Pärnu maakonnas võib tuule kiirus olla kuni 20 m/s, Saare ja Hiiu maakonnas kuni 23 m/s.

Sellise kiirusega tuul võib murda puid ja lõhkuda katuseid, valmis tuleks olla võimalikeks elektrikatkestusteks. Mida rohkem on katkestusi, seda kauem peavad inimesed olema valmis ise hakkama saama. Päästeamet soovitab laadida täis akupangad ja varuda igaks juhuks koju patareisid ning tikke ja küünlaid.

Päästeameti uuring näitab, et Eesti pered on erakorraliste hädaolukordadega toime tulemiseks vajalike varude ja vahenditega veel üsna puudulikult varustatud. Vaid igas kümnendas leibkonnas on olemas kõik olulisemad vajaminevad varud. Päästeameti soovitusliku nimekirja leiab ameti kodulehelt.

Kindlasti ei maksa minna tormi ajal seiklema, et näiteks tormifotosid teha. Selline käitumine on ohtlik ja väljastatud hoiatustesse tuleb suhtuda tõsiselt – see on oluline samm ohutuskultuuri parandamiseks.

Kella 17 ajal olid ilmaolud ilmateenistuse kodulehe andmetel veel üpris rahulikud. Tuul oli ilmateenistuse vaatlusjaamadest kõige tugevam Saaremaal Sõrve poolsaare tipus. Seal puhus see 14,9 m/s, ent puhangud ulatusid ka kuni 20,1 m/s. Valgas oli tuule tugevus 5,8 m/s, puhangud aga ulatusid kuni 11,9 m/s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles