Kõõma saab kontrolli alla vaid järjekindla raviga

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proviisor Margot Lehari sõnutsi on kõõmavastaste šampoonide ostjate hulk aastatega suurenenud ja varieerub periooditi, olles suurem sügistalvisel perioodil.
Proviisor Margot Lehari sõnutsi on kõõmavastaste šampoonide ostjate hulk aastatega suurenenud ja varieerub periooditi, olles suurem sügistalvisel perioodil. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

See oli kolm aastat tagasi, kui 30ndates Kadi tundis, et tal on peanahaga probleeme. «Mul tekkisid kõõmakoorikud, mis sügelesid ja kipitasid,» meenutab naine, kes muutis kõõmast lahtisaamiseks oma harjumusi.

Kadi peanahaprobleemid said alguse 2014. aasta suvel, pärast seda kui perre oli sündinud teine laps. «Kuna mul olid pikad juuksed, hakkasin lapse sünni järel neid kinni panema. Aga kuna mul on paksud juuksed, ei pääsenud õhk ligi ja peanahk hakkas higistama ja hauduma,» räägib ta. Nii tekkisid tema peanahale kõõmakoorikud, mis sügelesid ja kipitasid Kadi arvates seetõttu, et koorikute all hakkas arenema põletik.

Et olukord muutus väljakannatamatuks, pani naine endale nahaarstile aja. «Pidin hakkama kasutama tõrvašampooni, üht ravimit ja mind suunati ka valgusravile,» meenutab ta. «Valgusravi nägi välja selline, et mul kammiti pead suure harjaga, mille piide otstes oli tulekesed. Ja see aitas väga hästi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles