Piirideta uus leht (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Mets
Margus Mets Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänasest ilmuv Lõuna-Eesti Postimees hakkab lugejateni jõudma Valga-, Võru- ja Põlvamaal. Lehe sünnikuul alustame erakordselt suure tiraažiga – esimeste numbrite puhul küündib see novembris koguni 20 000ni.

Kuuludes Eesti Meedia kontserni, on meil tugev ajakirjanduslik ja tehnoloogiline võimekus anda välja kõrgtasemel ajalehte. Kolm korda nädalas ilmuvale paberlehele lisanduvad igapäevased veebiuudised, fotogaleriid, videoülekanded ja ka otseülekanded mis tahes Lõuna-Eesti paikadest. Meie veebiaadress on lounapostimees.ee.

Sirli Homuha
Sirli Homuha Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Soovime olla ka Lõuna-Eesti kogukondade ja arvamusliidrite arvamusplats. Kirjutame piirideüleselt sellest, mis teeb Lõuna-Eesti hinnatud elukohaks – haridusest, arstiabist, töökohtadest ja etnokultuurist. Kindlasti kiikame aeg-ajalt ka piiri taha, Venemaale ja Lätti.

Meie soov on pakkuda teile huvitavat ja mitmekülgset lugemist. Lisaks Lõuna-Eesti Postimehele hakkavad tellijad saama kord nädalas reedeti ajalehte Maa Elu ja kord kuus esmaspäeviti ajakirja 60+.

Lõuna-Eestit on ajaloos tükeldatud väga erinevate piiridega. Meie arvates on praegused maakondade piirid kunstlikud. Seda ütleb tänases intervjuus ka setode peavanem Aare Hõrn. Tegelikult jooksevad eri kogukondade piirid teisiti. Ja kui kannatlikult võidelda, võid saada ka oma pärispiiri. Hea näide on uuel kaardil terviklik Setomaa vald.

Inimestevahelisi seoseid ja ühiseid teemasid ei mõjuta tegelikult ükski jõuga veetud piir. Lõuna-Eesti on seega territoriaalne tervik, mis koosneb haldusreformi järel 11 mõjukast omavalitsusest. Tänases lehes ütleb ka Ülo Tulik, et tänapäeva eluolu ei kulge ammu enam mööda rajooni-identiteeti. Olulisem on hoopis kogukondlik identiteet, mis ei lähtu kuidagi kunstlikult loodud maakondadest. Seega, kui tekitatud piirid ja reaalne elu ei käi kokku, hakkabki Lõuna-Eesti Postimees otsima inimeste vahel ühisosa ning kajastama tegelikku eluolu.

Lõuna-Eesti Postimees hakkab regulaarselt uudiste, persooni- ja majanduslugude ning teemakülgede kõrval avaldama ka kolme maakonna sündmuste kava, spordiuudiseid ja palju muud infot.

Uue lehe vastu on olnud suur huvi juba enne selle ilmumist. Kõik senised Valgamaalase lugejad saavad nüüd Lõuna-Eesti Postimehe. Novembris jõuab Lõuna-Eesti Postimees tutvumiseks tasuta ka kõigi nendeni, kes Põlva-, Võru- ja Valgamaal suurt Postimeest tellivad.

Mõnusat lugemist!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles