Peipsi toidu söömingud jõuavad ka Lõuna-Eestisse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi toidu sööming
Peipsi toidu sööming Foto: Ülle Jukk

Peipsi Toidu võrgustiku liikmed pidasid laupäeval Ida-Virumaal Kauksis ühise söömingu. Samasugused üritused jõuavad varsti ka Lõuna-Eestisse.

Söömingul Kauksi puhkemajas pakuti Peipsi toitu, kus olid külmad ampsud, soojad ampsud, soolased ja magusad. Kõrvale Peipsimaale omased joogid.

Sellised söömingud saavad olema eelmänguks suurele söögipeole „Peipsi Toidu Tänav 175 km". 2018. aasta augusti viimasel nädalavahetusel tähistab Peipsi toidu võrgustik Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva sellega, et avab kaheks päevaks Peipsimaal 100 pop-up restorani.

Peipsimaa maitsete aasta projektijuht Triinu Akkermann ütles, et söömingust võiks kasvada liikuv traditsioon kogu Peipsit ümbritsevatel aladel. "Kuupäeva ja järgmist kohta ei oska veel öelda, aga liigume järjest alla lõuna poole."

2017. aasta on kuulutatud Peipsimaa maitsete aastaks, kuna Peipsi järvega piirnevatest omavalitsustest, mille hulgas on osalisi ka Põlvamaalt, koosnev Peipsimaa valiti Maaeluministeeriumi korraldatud konkursil 2017. aasta Eesti toidu piirkonnaks. Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidu piirkonda, mille toidule ja toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Eesti toidu piirkonna valimine on osa Maaeluministeeriumi poolt koordineeritavast müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020".

Täpsemalt Peipsi Toidu Tänavast: https://www.ev100.ee/et/peipsi-toidu-tanav-175-km 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles