LUGU AASTAST 2017 ⟩ Isa töö võõrsil paneb pereelu proovile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli aastat tagasi tegi pereisa otsuse kooselu abieluks vormistada. Pulmapildil on pereisa Raul Kõiv, ema Liilia Rätsep ning Henry ja Delisa.
Neli aastat tagasi tegi pereisa otsuse kooselu abieluks vormistada. Pulmapildil on pereisa Raul Kõiv, ema Liilia Rätsep ning Henry ja Delisa. Foto: Erakogu

Liilia Rätsep ja Raul Kõiv on koos elanud 12 aastat, sellest viis on abielus oldud. Kuna mees on kogu selle aja töötanud välismaal, on nende elu lahutamatu osa pereisa teelesaatmine ja ootamine. Kaasad ja poeg on taolise elukorraldusega rahul, väike tütar aga mitte.

Pere elab Valgas asuva kortermaja neljatoalises korteris. Kui neile külla jõudsin, olid lapsed – 13aastane Henry ja kaheksa-aastane Delisa – kumbki oma toas. Pereema Liilia askeldas korteris ringi, isa Raul oli aga kodust kaugel tööl.

«Abikaasa tuleb alles jõuludeks ja on siis kodus veebruarini. Välismaal tööl on ta kahest kuust kuni kolme ja poole kuuni jutti, seejärel tavaliselt viis nädalat kodus. Suvel on puhkus poolteist kuud,» rääkis Liilia Rätsep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles