Metsa mahavõtt Nursipalu harjutusväljal tõi kohtutee (2)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nursipalu harjutusväljaku raadatud väljal töötavad metsatraktorid novembri algul
Nursipalu harjutusväljaku raadatud väljal töötavad metsatraktorid novembri algul Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Metsa mahavõtmine Nursipalus kaitseväe harjutusvälja 94 hektaril oli peensusteni läbi mõeldud. Kaasati kogu piirkonna vaba metsatehnika ning liikluse reguleerimiseks olid kohal abipolitseinikud.

«See on hullumeelsus,» oigas Rõuge valla keskkonnaspetsialist Jaanus Tanilsoo neli päeva pärast kaitseväe ja Kaitseliidu harjutusvälja kaudtulirelvade sihtmärgialal toimunud harvesteride lööktöö lõppu Nursipalus. «See on lubamatu pretsedent.»

Samal hommikul olid kodanikeühendused Eesti Metsa Abiks ja Inimsõbralik Nursipalu vaidlustanud Tallinna halduskohtus raietöö aluseks olnud keskkonnaameti väljastatud raadamisloa (luba puude mahavõtmiseks – toim). Siiski ei muuda kohtu otsus, kui see peaks kaebajaid soosima, looduses enam midagi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles