Muinsusväärtused tekitasid elava arutelu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selleaastane Valga-Valka ajalookonverents oli pühendatud naaberlinnade ning lähiümbruskonna arheoloogilisele ja arhitektuursele pärandile ning tõi kohale üsna suure hulga ajaloohuvilisi siit- ja sealtpoolt piiri.

Kolmapäeval Valgamaa kutseõppekeskuses toimunud kolmas Eesti-Läti ajalookonverents kandis sel korral nime „Varjatud ja avalik kultuuripärand Valgas/Valkas ja lähikonnas". Ajalookonverentsile olid oodatud kõik, kes tunnevad huvi Eesti ja Läti ajaloo vastu: nii linnarahvas, kodu-uurijad, õpilased-üliõpilased. Esinema kutsutud tunnustatud lektoreid nii Eesti kui Läti ülikoolidest ja mäluasutustest oli kuulama tulnud enam kui kakssada huvilist.

Teatavasti on nii Valga kui Valka rikkad arhitektuurse pärandi poolest. Paraku on paljud vanad hooned, eriti just puitmajad üsna halvas seisus ning osalt ka seetõttu oli konverentsi üheks arutlusteemaks, mida laguneva rikkusega peale hakata ja kuidas oleks võimalik pärandit paremini kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles