Tuhanded õpilased müttavad metsas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänasele riigimetsa istutuspäevale on registreerunud koos õpetajatega 4500 istutajat 110 erinevast koolist. 70 hektaril pannakse kasvama üle 200 000 taime, millest 75% on kuused ja ülejäänud männid. Istutuskohti on igas maakonnas. Töid juhendab 300 RMK poolset tööjuhti.

RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo sõnul on metsaistutuspäeva eesmärk näidata, kuidas toimub Eesti riigimetsa kasvatamine ning pakkuda õpilastele isetegemise kogemust. «Et käimas on rahvusvaheline metsa-aasta, teeme õpilastele istutamise kõrval ka hariva metsaretke ning tutvustame säästva metsamajanduse põhimõtteid,» lisas ta.

6.–12. klasside õpilased istutavad puid kokku 46 raielangil üle Eesti. Istutajad kogunevad hommikul kell 10, misjärel suundutakse koos juhendajaga istutuskohtadesse, kus toimub täpsem instrueerimine, õigete töövõtete näitamine ning rühmadeks jagunemine. Puude istutamine ja metsaretk kestavad orienteeruvalt kolm tundi, osalejaid ootab ka lõunasöök.

Päev lõpeb ühissildi paigaldamisega, kus kirjas koolide nimed, kes uue metsa kasvama panid. «See võimaldab koolidel oma istutatud metsa vaatama tulla,» selgitas Marge Rammo. Kõik osalejad saavad ka õppematerjali, kus ära toodud metsaistutaja 10 käsku ning lahti seletatud metsa eluring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles