Mäed panevad väärtushinnangud paika

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägede vallutamine on kallis hobi. Sageli kannustab just makstud raha ohte trotsides iga hinna eest tippu jõudma. «Kuid ega siis mägi ole ainult tipp. Mägi on ka kõik muu: piirkonna kultuuriga tutvumine, maailma nägemine, elustiil,» ütleb Alar Sikk.
Mägede vallutamine on kallis hobi. Sageli kannustab just makstud raha ohte trotsides iga hinna eest tippu jõudma. «Kuid ega siis mägi ole ainult tipp. Mägi on ka kõik muu: piirkonna kultuuriga tutvumine, maailma nägemine, elustiil,» ütleb Alar Sikk. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Meie tuntumaid alpiniste Alar Sikk räägib 8000 meetri kõrgusel käimisest, nagu ei olekski see midagi erakordset. Kohtume Võrus – pubis, kus mees armastab puhkehetkedel istuda ja lehti sirvides kohvi juua. Enne jutuajamist tõmmatud sigaret aga üllatas niivõrd, et esimese küsimusena tuli:

Kas mägedes saab endale suitsetamist lubada?

(Kehitab õlgu.) Saab ikka, seal ei tehta ühtegi kiiret liigutust. See ei ole maratonijooks, kus ennast võhmale aetakse, pigem säästurežiimil liikumine. Kui oled suitsumees, teed vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles