Kaitseväepelgus: müüt või tegelikkus?

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaeriala – parameedik –, mille valgalanna Liis Hulkko (paremal) paari aasta jagu tagasi ajateenistuses olles omandas, on nüüd tema elukutse. Seda küll Tallinnas, kuhu elu ja õpingud on Liisi tänaseks viinud.
Lisaeriala – parameedik –, mille valgalanna Liis Hulkko (paremal) paari aasta jagu tagasi ajateenistuses olles omandas, on nüüd tema elukutse. Seda küll Tallinnas, kuhu elu ja õpingud on Liisi tänaseks viinud. Foto: Karl Martin Räästas / Kaitseressurside amet

Suhtumisi kaitseväekohustusse on seinast seina. Üks läheb meelsasti ja soovitab sõbrale, teisel on reaalsed vabastavad põhjused, kolmas on valmis paljukski, pääsemaks ebamugavustest.

Mida tähendab noortele põhiseaduses sätestatud riigikaitses osalemise kohustus? Kas võimalust, kohustust, paratamatust või midagi, mida elu eest vältida püütakse? Esmalt mustvalgena näivas teemas on rohkelt pooltoone ja varjundeid.

«Ma ei ole kunagi tahtnud sinna minna. Muljed, mida olen kuulnud: keset metsa miinus­kraadidega ja külma läbilaskvate saabastega – ei leia põhjust, miks see peaks meeldiv olema,» vastas Alar ettevaatlikule uurimisele, et kas ja miks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles