Vaevaline tee tervislikuma eluni

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Loim
Tiit Loim Foto: Arvo Meeks / LEPM

Kõigi teoreetiliste eelduste põhjal on meie riigi tervisepoliitika viimastel aastatel liikunud mõistlikus suunas. Paljude inimeste siiras vastuseis aset leidnud muutustele paneb siiski küsima: kas midagi on tehtud valesti?

Viimatine rahulolematust väljendav seisukoht on Lõuna-Eesti maapoodnike avalik pöördumine riigikogulaste poole. Nende soov on pöörata tagasi alkoholi aktsiisitõusud ja tubakaseaduse muutmise eelnõu, mis viiks sigaretid leti alla – ikka inimeste tervise huvides. Sarnaseid pöördumisi on poepidajad teinud varemgi ja sama sisuga petitsioonile koguti seekord lausa üle 30 000 allkirja.

Maakaupmeeste mure on erinevalt alkoholitootjate omast selline, mis paneb kaasa tundma, kuna külapoodidega käib kaasas teatav inimsõbralikkuse atmosfäär. Endalgi tuleb peale nostalgia, kui mõtlen nendele poodidele, mida väiksena maal käies külastasin. Nende Stimoroli nätsu kleebistega akende taga pole nüüd vist juba rohkem kui tosin aastat tegevust olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles