Õpilased õppisid metsatõdesid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa istutamine Tõlliste vallas.
Metsa istutamine Tõlliste vallas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaal täna toimunud riigimetsa istutuspäevale tuli kohale 160 kuni 170 õpilast maakonna viiest koolist: Hummuli, Palupera ja Valga põhikoolist ning Valga ja Valga vene gümnaasiumist.

RMK Valgamaa metskonna metsaülema Risto Sepa sõnul istustasid lapsed männiseemikuid Tõlliste vallas asuvas riigimetsas kahe hektari suurusel maa-alal. «Ilm oli istutustöödeks ideaalne ning lapsed olid ka tublid: tegid hoolsalt tööd,» ütles metsaülem.

Kuna käimas on rahvusvaheline metsa-aasta, korraldati õpilastele metsaistutamise kõrval ka umbes pooleteise tunnine metsaretk, mida viisid läbi RMK Loodushoiuosakonna Kagu-Eesti piirkonna juhataja Rein Rosenberg ja looduskeskuse juht Pilvi Saar.

«Rääkisin lastele puust, mida nad istutasid ehk männist, metsamajandusest ja metsakorrustest, vaatasime puu elu, mõõtsime puu kõrgust,» selgitas metsaretkel toimunut Saar. Teda pani imestama see, et kuigi ta rääkis enda meelest lihtsatest asjadest, ei olnud paljud lapsed seda varem kuulnudki. «Rõõm oli tõdeda, et kuuldu neid huvitas,» selgitas ta.

Kõik osalejad said kosutava lõunasöögi. Päev lõppes ühissildi paigaldamisega, kus kirjas koolide nimed, kes metsa kasvama panid See võimaldab koolidel oma istutatud metsa hiljem vaatama tulla," ütles metsaülem Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles