Hakkab jälle pihta

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarius Suviste
Maarius Suviste Foto: Arvo Meeks

Valimistest on täpselt kuu aega möödas ning mõnel pool on väljavalitud täiel rinnal valitsema hakanud. Teisal käib veel selgitustöö. Just nende seas, kes võitjaks ei tulnud, aga kes võiksid-saaksid parema tahtmise korral valitsemispundiga ühineda – et võim oleks kindlam. Kui vaid omavahel kokkuleppele jõutaks ...

Seltskond mõne saadikukohaga volikokku pääsenud härraseid-prouaseid hakkas omavahel pakutavaid kohti jagama. Et kui koalitsiooni võetakse, kes millisel positsioonil olla võiks. Pealik muidugi teatas koosviibimisel, et tema võtaks kõik, mis vähegi antakse või saadaval on. Olgu siis tähtis koht volikogus, vallavalitsuses või mõnes vallaasutuse nõukogus – ka paluke juhatuses ei teeks ju paha. Eriti, kui raha makstakse.

Kui pealik korraks ruumist välja läks, aktiveerus ülejäänud seltskond märgatavalt. Nagu ikka siis, kui kass lahkub ja hallid hiirekesed omapäi jäetakse. «Toome ta pilvede pealt maa peale tagasi!» ütles üks. «Kutsume ta korrale!» ütles teine. Veel sooviti pealikule kambakas teha ning jätta ta võimaluse korral kõigest ilma: «Vaata, kui vähe hääli ta sai! Mida ta enam tahab? Mingu häbenegu valimistulemust!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles