Raskes joobes mees lõhkus politsei eest põgenedes sõiduki

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtum Valgas Võru tänaval
Juhtum Valgas Võru tänaval Foto: Politsei

Kolmapäeva öösel kella 1.10 ajal tuli Valga politseimajja Maksim (38), kes kurtis, et temalt varastati Lätis auto. Ühtlasi palus mees kainuskontrolli, et veenduda, kas ta saab ise Lätti varastatud auto järele sõita, andis Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel teada.

Alkomeeter huulte otsas ja kopsud tühjaks puhutud, selgus tõsiasi – mees oli raskes joobes. Politseinikud selgitasid talle, et sellise promillikuhja otsas on kaineks saamine kõige varem võimalik alles järgmisel päeval.

"Mehele selgitati sedagi, et kuna sõiduk varastati Lätis, peaks ta juhtunust teatama Läti politseile. Lätis toime pandud süütegusid uurib ikkagi sealne politsei," täpsustas politsei pressiesindaja Kerly Virk.

Mees näis olevat mõistev, abi eest tänulik ja astus politseimajast välja.

Valvekaamerast mehe minemist jälgima jäänud politseinike üllatus oli aga suur, kui vaatamata kõigele mees ikkagi oma auto rooli istus ja minema sõitis.

Valga tänavatel korrakaitsjaid oma kandadel silmanud Maksim lisas kiirust ning kihutas kohati üle 150 km/h. Seda hetkeni, kuni ta põrutas masinaga sisse keelutsooni Võru tänaval, kus käisid teetööd. Ebatasasel pinnal kõvasti põrutada saanud autol lendas ära esistange, turvapadjad paiskusid lahti ja masin jäi lõpuks liiva sisse pidama.

Õnneks keegi kõrvaline ohtu ei sattunud, kannatada said üksnes juht ja kõrvalistmel surmasõidu kaasa teinud 47-aastane joomakaaslane, kelle kiirabi toimetas Valga haiglasse. Hiljem kutsuti kiirabi arestimajja ka Maksimile.

«Ei meenugi, millal viimati kohtasime siiralt nõu ja abi küsinud inimest, kel saadud soovitused kümmekond meetrit kaugemal juba peast olid pühitud. Eks ta ole: inimene, tema mõtlemine ja käitumine on teinekord ikka üks paras saladus,» tõdetakse Lõuna prefektuuri lehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles