Meelelahutusasutustes tuli ilmsiks hulk puudusi

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga ööklubis Jack tuli ilmsiks hulk puudusi.
Valga ööklubis Jack tuli ilmsiks hulk puudusi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeameti inspektorid käisid möödunud nädalavahetusel reididel Valga ja Otepää meelelahutusasutustes ja toitlustusettevõtetes. Kontrolliti, kuidas külastajate ohutuse tagamiseks tuleohutusnõudeid täidetakse.

Kokku külastasid inspektorid kaheksat klubi, pubi, baari ja restorani. Ohutusnõuded olid täidetud kolmes kohas. Tõsisemaid rikkumisi, mille kohta alustati väärteomenetlus, leiti Valga klubis Nightclub Jack.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse inspektorid kontrollisid tuleohutusnõuete täitmist 10. ja 11. novembri õhtul, nende asutuste aktiivse tegutsemise ajal. Kiitust väärisid kolm ettevõtet: Valga Lilli kohvik-restoran, Otepää Grill ja Pubi ning Otepää Excellent klubi, kus tuleohutusnõuded olid eeskujulikult täidetud.

Suulised hoiatused ja juhised anti Valgas restorani Metsis töötajatele seoses evakuatsioonivalgustuse kontrolli fikseerimata jätmisega ja hotelliosa evakuatsioonitee takistamisega. Baaris Conspirator olid kustutid liialt ühte kohta kokku pandud, Voorimehe pubis oli kustutitele ligipääs takistatud ning Vabaduse kohvikus oli kustuti korrasolek tähtaegselt kontrollimata.

Hulk tõsisemaid rikkumisi leiti ööklubist Nightclub Jack, kus evakuatsiooniväljapääsu ühest uksest polnud läbi pääseda võimalik ja teise ette oli väljastpoolt kuhjatud ehitusmaterjale. Ka teise korruse evakuatsiooniväljapääsu ust polnud selle kinnipaisumise tõttu võimalik avada.

Veel polnud automaatne tulekahjusignalisatsioon korras ning puudus nii signalisatsiooni kui evakuatsioonivalgustuse hoolduse ja kontrolli dokumentatsioon. Rikkumiste suhtes alustati väärteomenetlust.

Kõik evakuatsiooniteedega seotud probleemid tähendavad seda, et tuleõnnetuse korral ei saa inimesed hoonest piisavalt kiiresti lahkuda ja nende elu ning tervis võib ohtu sattuda.

Põlva- ja Võrumaa meelelahutusasutustes ning toitlustuskohtades käisid inspektorid kevadel ning kontrollidega jätkatakse regulaarselt.

Peamiselt kontrollitakse evakuatsiooniteid ja -valgustust, tuletõkkeuste kasutamist ja tulekustuteid, samuti töötajate teadmisi ohu korral tegutsemise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles