Kõik suusamäed pole ilmataadile alla vandunud

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuutsemäe puhkekeskuse eestvedaja Priit Tammemägi on jäänud optimistlikuks ning lund saab Kuutsemäel toota varasemast rohkem. Kuigi esialgu katab mäge roheline muru, oli näiteks eelmine hooaeg pikk ja kasumlik.
Kuutsemäe puhkekeskuse eestvedaja Priit Tammemägi on jäänud optimistlikuks ning lund saab Kuutsemäel toota varasemast rohkem. Kuigi esialgu katab mäge roheline muru, oli näiteks eelmine hooaeg pikk ja kasumlik. Foto: Arvo Meeks

Mõnigi mäesuusakeskuse omanik peab viimaste aastate talveilmu katastroofiliseks. Samas oli näiteks Kuutsemäe eelmine hooaeg tehnika abil üks pikemaid.

«Kasum on ära kadunud. Viimastel aastatel on väikesed ja keskmised mäesuusaettevõtted hakanud vaikselt välja surema, inimesed on asunud teiste asjadega tegelema,» maalis Otepää vallas asuva Ansomäe juhataja Aivar Kullamaa olukorrast üsna nukra pildi.

Väiksematel keskustel oleks ellujäämiseks Kullamaa sõnul võimalik kas hinda tõsta või saada tuge omavalitsustelt. «Kas minna hinnas Põhjamaade tasemele, mis on Eestis ilmselt vastuvõetamatu, kui päevapilet oleks ligi 50 eurot? Keegi peab siis hinnavahe katma. Mujal maailmas toimib igal pool süsteem, et kõikvõimalikud kommuunid ja riik toetavad mägesid. Tallinna pool linnaosavalitsused toetavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles