Arvamus: Nursipalu harjutusväljast. Peaaegu emotsioonideta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tõniste
Toomas Tõniste Foto: Erakogu

Kaitseväelased ei võta üldiselt avalikult sõna. Kuperjanovi jalaväepataljoni ülemana olen seda meelt, et see on hea praktika, kuid viimaste Nursipalu sündmuste valguses ütleksin siiski sõna sekka.

Järgnevas tekstis on kindlasti enam minu inimlikku seisukohta, kuigi on ilmselge, et aastatepikkune teenistus kaitseväes on mõtteviise ja arusaamu tugevasti vorminud. Samuti on aga vorminud seda seitse aastat teenistust Võrumaal kohtumistes kohalike inimestega. Enamik neist on olnud meeldivad, mistõttu mulle läheb kohalik elu korda.

Rõuge asulast, vallast ja lähiümbrusest ei ole kujunenud Otepää või Siguldaga võrreldavat turismi ja puhkemajanduse sõlmpunkti. Rõuget külastav turist võib veenduda, et Eesti sügavaim järv on omal kohal, Ööbikuorus pole enam palju ööbikuid ja vaatetorni juures on suurem osa aastast mittetöötav müügipunkt. Ka selles, et tornist on kaunis vaade ning torn ise arhitektuuriliselt meelt kõditav. Kui kirik huvi pakub, saab ehk sinna ka sisse. Kõik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles