Lõuna-Eesti suurim elamuprojekt seisab ootel

Tomi Saluveer
, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1962. aastal valminud hoone on nüüdseks ammugi maha jäetud ja pikki aastaid müügis olnud.
1962. aastal valminud hoone on nüüdseks ammugi maha jäetud ja pikki aastaid müügis olnud. Foto: Tomi Saluveer

Aasta alguses vahetas omanikku Võru gaasianalüsaatorite tehase hoone. Uus omanik plaanib vana tehase asemele rajada kolm miljonit eurot maksva korterelamu. Ehitus on siiski kuude kaupa edasi lükkunud, sest projekti kooskõlastamine linnaga on võtnud plaanitust rohkem aega.

Tamula järve ääres asuv 1962. aastal valminud hoone on nüüdseks ammugi maha jäetud ja pikki aastaid müügis olnud. Vanad ehituskonstruktsioonid on lammutatud, järele on jäänud vaid postide peal sõrestik, mis jääb uue korterelamu põhikonstruktsiooniks.

Kuigi algselt lubas hoone uus omanik Multipaneel OÜ korterelamu valmimist juba 2018. aasta kevadsuveks, on ehitustegevus viimased kuud seisnud. Firma juht Mait Kuusik kinnitas eile, et tööde alustamiseks vajalik ehitusloa taotlus esitatakse ehitisregistrisse homme, neljapäeval. «Oleme kogu paberimajandusega lõpusirgel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles