Kommentaar: Kes aitaks probleemset noort?

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Rapp
Jaan Rapp Foto: Arvo Meeks

Eelmisel nädalal sai toimetus vihje laamendamistest Valga jaamas. Sealne reklaam oli ribadeks rebitud, jalgrattapostid aga kõveraks painutatud – mõni otsapidi suisa maast väljagi tiritud. Asja uurides selgus, et jaama on sagedasti külastama hakanud neljaliikmeline poistekamp, kes võib olla ka nende lõhkumiste taga.

Jaamas asuva kohviku omanik, kelle reklaam laamendajatele ette jäi, aga politseile avaldust tegema ei kiirustanud. Seda põhjendas ta sellega, et varasematel kordadel on politsei enamasti piirdunud kohalviibijate nimede kirjapanekuga. Mõnikord on aga laamendajad politsei eest lihtsalt ära jooksnud.

Võib nõustuda politseiga, kes tõdeb, et ega noort ju vangi ka kohe panna saa. Tõepoolest, sellises eluülikoolis nagu vangla saab krutskivennast suure tõenäosusega paadunud rets, kes ei oskagi elada teisiti kui varastades, pettes, röövides. Samas karistamata jätta ka ei tohi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles