Arvamus: Mis loom on kagueestlane?

Igor Taro
, Põlvamaa maavanem (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine ajakirjanik ja Põlva maavanem Igor Taro asutas meediaagentuuri.
Endine ajakirjanik ja Põlva maavanem Igor Taro asutas meediaagentuuri. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Haldusreform ja maakonnapiiride muutumine panevad endiste omavalitsuste elanikke kukalt kratsima – kas nüüd peaks ennast kuidagi teisiti tundma, muudmoodi käima ja uue nimega nimetama?

Mina tunnen end ühtviisi hästi nii Põlva-, Võru- kui ka Setomaal. Põliseks põlvakaks ei saa end nimetada, kuigi maakonnaga olen seotud üle kümne aasta. Tegelikult sündisin Põlva kihelkonnas – Võru haigla asus 1981. aastal veel Karja tänaval. Mul on aga tunne, et koolipõlvest peale olen mõelnud endast kui lõunaeestlasest. Omavalitsuslikud või maakonnapiirid pole olnud esmatähtsad.

Töötasin ka mitmes ametis üle maakonnapiiride ja kõikjal olen tundnud end kodus. Ka praegust talukohta otsides ei vaadanud muid geograafilisi tähiseid, kui et see oleks lõuna pool Tartut. Ja mingil hetkel tuli piirkonna valikus mängu Setomaa, sest seal olid lapsepõlvest soojad mälestused ning väga kihvtid uued tutvused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles